Skapa en studio hemma

Med möjligheten att kunna spela in din musik på hemmaplan, behöver du inte längre begränsas av när producenten är ledig, musikerna har tid över eller när studion är öppen. När inspirationen är där, kan du direkt börja spela in och skapa dina låtar. Det krävs visserligen lite kunskap i hur man spelar in och det krävs också att du har rätt prylar hemma. Så detta bör du investera i till din studio hemma. Kika på Banquet för att hitta passande möbler och inredning för att få lite extra inspiration i studion och göra det mysigt där.

Vad vill du kunna spela in?

Att bygga sin optimala studio på hemmaplan måste alltid baseras på din tekniska förmåga och musikaliska skicklighet. Är det några särskilda instrument som du vill kunna spela in, vill du ha möjlighet att spela in sång och hur avancerade digitala instrument vill du kunna använda dig av? När det kommer till utrustning för hemmastudios, så kommer det finnas mer eller mindre avancerade val i samtliga priskategorier. 

Vilket typ av inspelningsprogram som du använder och bör använda, måste även reflekteras av den kunskap som du sitter på. Visst kommer Protools eller Logic att vara ett bättre val, men det finns faktiskt också många gratisprogram som kommer att passa dig som precis har börjat spela in.

Ljudisolera rummet

För att ljudfilerna ska bli så bra som möjligt är det viktigt att ljudisolera studion. Detta för att oönskat ljud inte ska plockas upp av mikrofonen som du använder dig av.