Så får du bästa festivalupplevelsen

Musikfestivaler har kommit att bli en självklar del av den svenska kulturhistorien. Med historiska festivaler som Peace and Love, Bråvallafestivalen, Sweden Rock och Way Out West är det även många av våra grannländer som kommer på stolt besök. 

Men för att du ska kunna få den allra bästa festivalupplevelsen är det inte bara att hitta en passande festival. Du måste även packa med dig rätt saker, hålla koll på när banden spelar och ha ett bra upplägg. Vi listar några saker som du ska ha särskilt i åtanke och som gör festivalbesöket till någonting som du sent kommer glömma.

Planera dagen

När man bokar biljetter till en festival är det framförallt två saker som har avgörande betydelse för valet. Vilka band som spelar och såklart även kostnaden. Större festivaler med större band kostar generellt mer, men gör också att du kan se flera av dina favoritband. Efter att biljetterna är bokade, är det viktigt att du ser över spelschemat och planerar dagarna, för att du inte ska missa några av de band som du gillar.

Packa smart 

Att packa smart och endast ta med de saker som du vet du kommer behöva är nödvändigt. Du vill inte behöva släpa på onödig vikt eller känna dig oroad för att någonting kommer att försvinna. Om du planerar att bo i tält, kommer det att finnas begränsade möjligheter med dusch och toalett. Tillgång till elektricitet är heller inte alltid ett faktum, så ta med en powerbank som du kan ladda upp och använda för dina enheter. 


Festivaler är heller inte alltid kännt för att vara de allra renaste platserna man kan besöka. Så innan du ger dig iväg, läs på om hur du till exempel kan behandla springmask, läka skavsår eller mindre brännskador. Allting kan nämligen inträffa när man är på festival, där det är trångt och där hygienen inte alltid är på topp. Förutom detta är det bara att njuta av musiken och ha roligt!