Populära program för musiker

Musiker har många spännande program att välja mellan när de ska skapa musik på datorn. Dessa mjukvaruprogram är väldigt olika och unika, med olika funktioner, gränssnitt och metoder för kreation som varierar kraftigt. Det allra bästa är att testa sig fram. På så sätt får man en genuin känsla för vad som funkar och vad som inte funkar. 

Ett av de populäraste programmen är FL Studio som har ett väldigt enkelt gränssnitt och därför är det användarvänligt och smidigt att skapa musik med. Ableton Live är vår personliga favorit, både för live gigg och för inspelning och redigering av musik. Deras gränssnitt är helt otroligt intuitivt, snyggt och smidigt. Det inspirerar verkligen till unika sounds och oväntade vändningar.

Sedan har vi givetvis Logic, som tyvärr bara finns till Mac. Det är ett oerhört stabilt program med oändliga möjligheter. Om man är den typen av person som tycker om att djupdyka i tekniska detaljer och funktioner så har Logic Pro väldigt mycket att bjuda på. Programmet används av ikoner som Daft Punk och David Guetta.

Steinberg Cubase påminner om Logic på många sätt och vis. Det är lika stabilt och djupgående som Logic och kan även användas till PC. Så det är ett bra alternativ för de som inte har Mac. Nu ska vi dra till Byggmax för att köpa ett automatiskt set för bevattning av gräsmattan så att vi slipper tänka på det. Smart lösning när man vill spara tid och ägna så mycket som möjligt åt att skapa musik!