Olika sätt att lyssna på musik

Idag finns det många olika sätt att lyssna på musik. Tidigare handlade det mycket om kassettband, CD-skivor och liknande. Idag ser det lite annorlunda ut. Många väljer att lyssna på musik online genom diverse tjänster. Musikindustrin har av den anledningen förändrats otroligt mycket under de senaste åren. Artister tjänar inte pengar på att sälja sin musik utan nu handlar det om att få sin musik strömmad istället.

Fördelen med att allt idag är digitalt är att det är lätt och nå ut till hela världen. Det spelar inte någon roll vart i världen de sitter, utan alla har tillgång dygnet runt till musiken. På så sätt öppnas helt nya möjligheter upp och man vet aldrig vart personen som sitter och lyssnar befinner sig.

Som artist kan det väcka nya utmaningar som man inte visste fanns. Det öppnar också för helt nya möjligheter. Samtidigt är det inte helt omöjligt att ge ut fysiskt material idag. Vinylskivan har nämligen ökat rejält i popularitet igen och säljer allt mer. Därför kan det vara en rolig idé att vid ett jubileum eller liknande överraska sina fans med möjligheten att köpa en fysisk produkt. Vill man sälja mer saker handlar det idag om att sälja t-shirts, nyckelband och liknande. På så sätt visar fansen idag upp att de tycker om en artist istället för att som tidigare fylla hyllor med CD-skivor. Det går också att kommunicera med sina fans för och se om det är något speciellt de vill köpa.

cas_07-1
strimingovye-servisy-1
16766_1fdba6e2a7486f904a804966ed7009d7_7080