Musik är något som får många människor att slappna av och må bra. Vilken typ av musik en person tycker om kan variera rätt stort och alla har rätt till sin egen åsikt. Oavsett om det är folkmusik eller riktig metall kan det vara väldigt skönt och sitta i en fåtölj och bara lyssna och njuta. Med ett sidobord är det dessutom lätt och ha med sig något att dricka och äta under tiden man bara är. För att minska stress kan musik vara en väg att gå oavsett i vilken kombination som man lyssnar på den.

En promenad eller joggingtur tillsammans med den bästa artist man vet kan höja motivationen och göra det betydligt lättare att ta sig runt den tänkta rundan. Det skapar en bra och härlig känsla i kroppen och rätt musik kan göra att man kommer in i en rytm som är lättare att följa och plötsligt blir det inte så jobbigt att springa ett par kilometer.

När man ska plugga eller jobba kan många uppleva att också här har musik en skön inverkan och gör att uppdraget går betydligt lättare. Är man osäker på om det är något som passar bra för just en själv är det bara och testa. Hittar man rätt musik för rätt tillfälle kan det ha väldigt positiva effekter och leda till att man på sikt presterar bättre i flera olika sammanhang. Värt och tänka på att alla inte uppskattar det, därför kan man ibland behöva använda hörlurar av respekt till andra.