Musik för barn

Det finns mycket musik som riktar in sig till barn. Många artister har dessutom rörelser till sin musik som gör att barnet får öva upp sin motorik. Beroende på barnets ålder finns det väldigt mycket att hitta. Allt från klassiska låtar som kommer från Astrid Lindgrens filmer till moderna låtar som nyligen släppts. Kanske barnet redan har en idol redan där valet av musik alltid är självklart. De flesta barn kan lyssna på samma låt om och om igen.

Om man som förälder hade någon speciell idol när man själv var barn kan det kännas extra roligt och prova introducera dessa till barnet. Är det låtar som fortfarande håller eller är det för gammalt så att barnet inte har något intresse av det alls? Mycket går idag att hitta på internet både i form av ljud och bild. Prova att visa för barnet och berätta att det var något som mamma själv lyssnade på när hon var liten.

Uppmuntra alltid barnet till att njuta och ta del av musik. Finns det speciella rörelser som ska göras i takt med musiken kan ni tillsammans göra dessa. Att dansa och röra sig i takt till musik tillsammans med sina föräldrar kan vara roligt. Man kan alltid be barnet att lära ut hur man gör, på så sätt får barnet att känna sig stort. Det är ett bra exempel på aktivitet som man kan göra tillsammans där barnet hamnar i fokus på ett helt naturligt sätt som det uppskattar.