Musik är till för allt och alla

Det ska inte finnas några människor på jorden som inte kan lyssna på musik. Musik är något av det bästa och mest uppskattade vi här i den här världen, och det ska vara tillgängligt för alla. Oavsett om du är så pass ung att dina föräldrar puttar runt dig och ditt syskon i en syskonvagn eller så pass gammal att ditt hår har blivit grått ska du kunna lyssna på musik. 

Notera dock att all musik inte är för alla. Till exempel ska kanske inte barn lyssna på högljudd rockmusik och det är nog inte många vuxna som tycker om barnlåtar från Babblarna eller andra barnprogram. Men det gemensamma med alla olika musikstilar är att det ger en härlig känsla i kroppen och det hjälper oss att uttrycka känslor. 

Musik för alla situationer

Musik passar dessutom i alla situationer – men även här så behöver man anpassa musiken efter lyssnaren och situationen. Att ha musik när du tränar eller ska ta i kan peppa dig och få dig att ta ut dig det där sista som behövs för att det ska kännas sådär bra. Men då passar det kanske inte att lyssna på ballader eller låtar som är sorgliga eftersom du vill få pepp och kraft. 

Man behöver helt enkelt anpassa musiken beroende på vilken situation det gäller. Men det är fortfarande något som alla ska kunna ta del av. När du lyssnar på musik är du aldrig ensam och det ska du aldrig behöva vara.