Allt går inte att kombinera tillsammans med dryck, men musik och en god dryck är något som kan höja värdet på varandra. Favoritdrycken tillsammans med favoritmusiken kan verkligen skapa nya dimensioner tillsammans. Det kommer sig av att man då både smakar något gott tillsammans med något man hör och upplever. Sinnesstämningarna förstärker varandra och skapar minnen som sedan kommer att dyka upp nästa gång man smakar samma dryck eller hör musiken. Tänker man tillbaka kan det vara typer av minnen som man har från barndomen och liknande, ofta kan man komma ihåg hur det luktade hemma hos en kompis. 

Försök alltid att dricka ur rätt glas som är anpassade för just den drycken. Exempelvis finns iittala champagneglas för just champagne. Glasen lyfter fram både smak och bubblor på det perfekta sättet vilket den som uppskattar champagne kommer att märka. Samma sak gäller för whiskey, öl och andra drycker. Därför kan det vara värt pengarna och köpa rätt glas för rätt ändamål.

Olika musik brukar dessutom passa bra till olika typer av drycker. Lyssnar man på klassisk musik kan ett mustigt vin passa och riktig rockmusik passar bäst tillsammans med en riktigt kall öl. Så klart är det en smaksak och alla tycker om väldigt olika i den frågan, men det kan vara väl värt och prova sig fram. Musik och god dryck är med andra ord ett vinnande koncept för den som vill njuta av livet på ett härligt sätt.